Een open deur, daar bij hier al heel lang aandacht aan besteden, maar toch fijn dat een onafhankelijk journalist er nu ook aandacht aan besteedt.

Hulp trajecten bij vechtscheiding helpen nauwelijks Radio 1 11september 2020

Reporter Radio onderzocht de trajecten van Jeugdzorg na complexe scheidingen. Hoewel de kosten duizenden euro's per gezin zijn, hebben de hulptrajecten nauwelijks effect. Verslaggever Klaas den Tek van Reporter Radio legt uit hoe het zit.

Vervang het woord 'nauwelijks' maar in NIET! Met een pathogene ex valt niet te onderhandelen, die begrens jij. Tijd is onze grootste vijand. Jouw ex vindt het wel best; maanden onderhandelen en ondertussen krijg jij jouw kind niet te zien. Als het dan uiteindelijk tot oplossingen zou moeten leiden, maar standaard trekt jouw ex, net voor het eind, de stekker eruit en mag jij daar niets van vinden in de rechtbank. 

Kom het uiteindelijk terug bij de rechtbank , krijgt een ouder te vaak te horen dat 'het kind het nu zo gewend is', dat er geen lotsverbondenheid is. Dat jij er aan moet wennen dat jouw kind de stiefouder pappa/mamma noemt en dat jij daar niets van mag vinden.

Vandaar onze herhaalde oproep:

Dus: ALLES IN HET 'VRIJWILLIG KADER' VANDAAG NOG STOPPEN!
 
Besef dat als jij dit, als verantwoorde ouder, niet doet, jij je net zo goed schuldig maakt aan kindermishandeling en jij jezelf blootstelt aan (ex) partner geweld.
Zit jouw OTS uit, verwacht er niets van. Ga ook dus niet de strijd aan met de instanties (kunnen het niet) of jouw ex (geef die geen podium).
Elke rechter die jouw willens en wetens de jeugdbeschermingsketen instuurt , maakt zich schuldig aan misdaden tegen de mensheid.