Beste ouders,

Onderstaand hebben wij wat informatie rondom Corona en omgangsregelingen voor jullie op een rijtje gezet. Hebben jullie ook iets waarvan je denkt dat zou ook een andere ouder moeten weten… Mail dat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vullen wij het aan.

Het zijn rare tijden en we kunnen corona ombuigen in ons voordeel.

In één keer zijn de familiewaarden belangrijk. Beseffen heel veel burgers hoe het is om enkele weken zonder familie te mogen doen. Hoe het is om jouw (groot)ouders niet te mogen bezoeken/zien. Hoe het is dat de overheid zich mengt in jouw privé leven en jou oplegt hoe jij je moet verhouden tot jouw naasten.

Gebruik deze wetenschap! Vraag eens aan de eerst komende zogenaamde professional hoe hij/zij deze tijden heeft beleefd, of die persoon burgerlijk ongehoorzaam wél contacten onderhoudt, waarvan die overheid maar eens even heeft bepaald dat die er niet mogen zijn…

Veel ouders hebben het contact al verloren. Deze ouders roep ik op, nu ze toch thuis zitten, om de tijdlijn in orde te maken. Om vervolgens de tactiek te bepalen. Om de ‘blauwdruk’ ter hand te nemen. Om zich voor te bereiden om de rechtszaak die jij gaat voeren om 50% parallel Ouderschap, met gezamenlijk gezag in één keer te bewerkstelligen, mits jij geen aangetoond gevaar vormt voor jouw kind.

Of het jou nou uitkomt of niet, die 50% heb jij keihard nodig voor het juiste tegenwicht. Besef dat jouw kinderen hier niet om hebben gevraagd en richt jouw leven maar zo in dat het kan en mogelijk is. Extra voordeel is nog eens dat jouw ex ook substantieel meer kan werken. Dus een hoger eigen inkomen, plus minder tijd om te navelstaren en plannetjes te bedenken om jou als ouder uit te sluiten! 

Ouders die nu nog in contact zijn met de jeugdbeschermingsketen adviseer ik dringend alles per direct af te kappen. Zo lang de rechter geen opdracht heeft gegeven, kan jij dat als gezaghebbende ouder zelf doen. Laat je niet chanteren of intimideren. Met die Herziene richtlijnen, kan jij niet anders. Ze maken van hun beleid geen geheim; eenmaal in jouw leven, nemen wij de regie over en de kans dat jij jouw kind kwijtraakt is 100%.

Staat jouw kind nog onder OTS (onder Toezicht Stelling) is dit het moment dat jij ons verplichte ouderschapsplan download en zegt dat de jeugdbeschermer dit voor elkaar mag boksen. Weigert de jeugdbeschermer? Dan eis je dat de GI, jeugdbescherming, de opdracht terug geeft aan de rechtspraak; wij kunnen het niet… (zie de Herziene richtlijnen, ze kunnen het ook echt niet en jij hoeft niet mee te werken aan kindermishandeling en ex-partnergeweld). 

Staat jouw kind dus onder OTS en 'moet' jij en/of het kind deelnemen aan allerlei trajecten? Aan mediation? Bemoeit een kindercoach zich ermee? Is er een ouderschapsbemiddelaar? KAP ALLES AF! Wetende dat alle trajecten zwaar contra productief zijn. Dit doe je vanuit jouw zorgplicht! Eenieder die zich vanuit de jeugdbeschermingsketen denkt te kunnen bemoeien met jullie leven, is ondergekwalificeerd. Heeft niet de juiste opleiding. Is vaak zelf nog getraumatiseerd. Maakt de puinhoop, als het kan, nog groter. 

Als verantwoorde ouder neem jij jouw verantwoordelijkheid en heb jij maar 1 missie; ouderverstoting stoppen, ZELF en de gehele jeugdbeschermingsketen afkappen!

Dus stop met die hulpeloosheid, met het slachtoffer gedrag, om derden uit te nodigen om de puinhoop, die twee volwassenen maken, op te gaan lossen.


Corona, omgang en het strafrecht

Mag ik het omgangsrecht weigeren tijdens de Coronacrisis? Is de Coronacrisis een reden om het omgangsrecht te weigeren met de andere ouder?

Een omgangsregeling moet u naleven, en als dit niet gebeurt kan de andere ouder de naleving ervan afdwingen via de Kort Geding rechter. Deze ‘spoedrechter’ zal in dat geval een dwangsom koppelen aan de nakoming van de omgangsregeling.

Daarnaast zijn ook strafrechtelijke sancties mogelijk.

Respecteert u de wisseling van het verblijf niet, en houdt u het kind bij u in strijd met een afdwingbare omgangsregeling, dan staat het de andere ouder vrij om hiervan aangifte te doen bij de Politie. Er is dan sprake van onttrekking en het onttrokken houden van een minderjarige aan het wettig gezag. De strekking van artikel 279 Sr is hen die het wettig gezag en/of toezicht uitoefenen, in staat te stellen die taak te vervullen ter bescherming van de minderjarige. Volgens het genoemde artikel staat op dit misdrijf een maximale celstraf van zes jaren of een geldboete van maximaal € 21.750,--. Na een veroordeling op grond van dit artikel heeft u dus ook een ‘strafblad’.

Het zou mij niet verbazen als dit jaar het Openbaar Ministerie meer dan ooit ouders gaat dagvaarden vanwege het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. Ik hoop het in ieder geval.

Bron: De advocatenbus


https://www.split-online.nl/kennisbank/uitspraken/37072?token=380ba9428dcdefb9b47e98070b6aaed7&fbclid=IwAR2jTfkfLav8bwA0LAlapLPDNwesFGy04HLtvN8LIX_8z1Ddqrxmo67VamM

Corona misbruiken om zorgregeling te stoppen?

#Corona-sluiting scholen geen vakantie. Vader hield kind tijdens sluiting scholen vanwege corona-virus langer bij zich, omdat zorg in schoolvakanties en tijdens feestdagen vlgs zorgregeling moet worden gedeeld. Voorzieningenrechter: sluiting scholen als gevolg van het coronavirus valt niet aan te merken als (crisis-)vakantie. Het onderwijs vindt nog steeds doorgang, maar dan thuis. Daarom geldt i.p. de reguliere zorgregeling en was het vader niet toegestaan kind eigenmachtig bij zich te houden. Volgt veroordeling vader tot nakoming zorgregeling. Met dwangsom.

Sluiting scholen wegens het corona-virus valt niet aan te merken als vakantie. Het onderwijs vindt nog steeds doorgang, maar dan thuis. Vader komt dan ook geen beroep toe op vakantieregeling (verdeling bij helfte).


https://www.dekinderombudsman.nl/ik-heb-een-vraag-over/corona/stappenplan-afweging-contact-kinderen-ouders-corona?fbclid=IwAR1eL4ZhLWCaTPnd98nMVGzATQqvrfp6cMCc6hf1aC1Y9C9uHhYkStqQEgo 

https://www.wanted.law/nl/Most-Wanted/Wanted-Facts/Artikel/Id/23959/Mag-ik-het-omgangsrecht-weigeren-in-tijden-van-Corona

Respecteert u de wissel van het verblijf niet, en houdt u de kinderen bij u in strijd met een afdwingbare verblijfsregeling, dan staat het de andere ouder vrij om hiervan melding te maken bij de politie. In dat geval stelt u zich bloot aan een veroordeling door de Correctionele rechtbank omwille van het strafrechtelijk misdrijf van de niet-afgifte van een kind. Overeenkomstig de artikelen 431 en 432 van het Strafwetboek staan hier geldboetes en zelfs gevangenisstraffen op.

Het zich verplaatsen naar een andere ouder valt in principe weliswaar niet onder de toegestane verplaatsingen in het kader van werk, winkel of beweging, maar de wissel wordt wel beschouwd als een noodzakelijke verplaatsingen gezien die vooralsnog niet verboden zijn. De Coronamaatregelen verbieden niet dat kinderen naar hun ouders worden gebracht in het kader van de uitvoering van de verblijfsregeling.


Gevolgen van Covid 19

Geachte heer/mevrouw,

Bij De Brouwer Advocaten komen op dit moment veel vragen binnen van cliënten die advies willen over hun rechtspositie tijdens de coronacrisis.

Veel ondernemers en werknemers zitten op dat vlak met onzekerheid. Maar ook in het familierecht merken we dat de crisis zijn beslag heeft op bijvoorbeeld de uitvoering van omgangsregelingen. Zelfs ontvoeringen naar het buitenland zien wij voorbij komen.

Belangrijk voor u om te weten is dat de rechtbanken en de gerechtshoven niet gesloten zijn, maar gewoon hun werk blijven doen. Dit betekent ook dat er nieuwe procedures gestart kunnen worden.

Er zijn enkel minder fysieke zittingen en procedures worden waar mogelijk schriftelijk afgedaan. In urgente zaken, zoals kort gedingen en faillissementsverzoeken, worden nog altijd zittingen gepland.

Voorgaande leidt er ook toe dat, zo hebben we hier gemerkt bij De Brouwer Advocaten, rechters meer tijd hebben om vonnissen te schrijven en merken we dat er sneller reactie volgt op ingediende processtukken.

Kort gezegd, rechters doen hun werk nu ogenschijnlijk sneller, maar helaas wel zonder zitting.


Een uitspraak over corona en omgang.

Lopende afspraken begeleide omgang op vrijdagmiddag blijven doorgaan, voor zover als dat op dit moment, met de huidige Corona-maatregelen, mogelijk is. Situatie bij de vader is niet onveilig; de kinderen zijn kwetsbaar vanwege hun traumatische ervaringen in het verleden en hebben veel veiligheid nodig. Naast begeleide omgang zullen onbegeleide omgangsmomenten plaatsvinden, waarvoor de rechtbank een stappenplan vaststelt. Zolang de huidige Corona-maatregelen gelden, kan fysiek contact niet plaatsvinden met een betrokkene die hoest of niest en een temperatuur van meer dan 38 graden heeft of benauwd is. Skype-contact of telefonisch contact als alternatief.

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI%3ANL%3ARBNHO%3A2020%3A2916&showbutton=true&fbclid=IwAR0nBij0wjJpOXtNMaiqCobhNNo1uhQxSAf5le_C1GUzIq8A_ZL7VVIxeHk


Spoedeisende vragen aan de ministers nav de Herziene richtlijnen

Mijn reactie:
Dit voelt niet goed! Van uw trouwe kamerleden heb ik gehoord dat u met hen afspraken hebt gemaakt, dat er geen vragen komen om u te ontlasten, terwijl u en uw Collega Sander Dekker rijp zijn voor een parlementaire enquête! Onder uw hoede wordt bewust elke oplossing mbt ouderverstoting tegen gehouden en ouders gedwongen ‘hulp’ te aanvaarden van de jeugdbeschermingsketen, die , toegegeven, niet goed geschoold is, maar wel eigenhandig de omgang tussen ouder en kind kan beperken en ja, zelfs verbieden. Dat u daarop niet op ingrijpt, uit u zelf, stelt mij zwaar teleur. Onder uw hoede neemt de mishandeling en het ex-partner geweld alleen maar toe! Hoe kan dat?


Nieuwsbericht: Kabinet schuift verzoeken over corona op lange baan

Bizar! Te slecht voor woorden. Schaamteloos!

Wel snel allerlei levensbepalende rapporten er door heen schuiven, maar verantwoording afleggen is te veel gevraagd. Wat komt Corona de overheid goed uit... geen vragen van uit de Tweede Kamer om de minister te ontlasten... Nu dit weer... kansloos. 


Onlangs deed Samen met de Jeugd onderzoek naar hoe kinderen en jongeren de coronacrisis ervaren. Juist nu is het extra belangrijk om naar de stem van kinderen en jongeren te blijven vragen. Alleen door het aan hen zelf te vragen, weten we wat deze tijd écht voor jongeren betekent.

Iedereen moet zoveel mogelijk binnen blijven, maar een fijn thuis is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Lees in deze infographic de ervaringen, ideeën en vragen van honderdveertig kinderen en jongeren ten tijden van de coronacrisis. Laat je inspireren en verspreid 'm verder in jouw netwerk!

De vragen zijn gemaakt samen met de Jeugdwelzijnsraad van de regio Hart van Brabant, jongerenbeweging HEBE uit Gemeente Hilvarenbeek en de Jongerenambassadeurs uit Gemeente Heusden. Meer #jongerenparticipatie? Kijk op www.samenmetdejeugd.nl.


https://www.zorgwelzijn.nl/door-coronacrisis-meer-zelfredzaamheid/?fbclid=IwAR01Imv5oEhajJ105O-v5B67nP8oDJsJ2qAqVaCJ0nvdIk1sQWaDXpAjtvs