nlenfrde

Onderwerp: Erkenning ouderverstoting = kindermishandeling
Datum: 16 mei 2019
Aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Geachte mevrouw Ruster, 

Verheugd hebben wij van Patrick Damhuis (ook lid van onze groep) vernomen, dat de Raad voor de Kinderbescherming ouderverstoting officieel erkend heeft als kindermishandeling.

Daar op aansluitend willen wij u graag de recente wetenschappelijke verklaring toesturen, die opgezet n.a.v. ons symposium m.b.t. de complexe scheiding en ouderverstoting.

In de bijlage vindt u tevens de wetenschappelijke onderbouwing van dit fenomeen, o.a. ''a cross generational coalition with an emotional cut off'' inclusief de desbetreffende literatuur lijst.

Wij gaan graag op korte termijn in gesprek hoe nu verder; wij zouden graag zien dat er bij elke scheiding een nulmeting ingezet wordt om zo een inzicht te krijgen in de reguliere scheiding en de complexe scheiding waar zich mogelijk proces stapeling en ouderverstoting gaat ontwikkelen. 

Ook zal er contact gelegd moeten worden met de professionals die geschoold zijn in de psychopathologie om voorafgaand aan enige behandeling allereerst een degelijke diagnose te stellen.

Wij horen graag van u, 

Anne Marie van Mackelenbergh
Marieke van Woerkom