Van: Annemarie van Mackelenbergh OVS <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>
Onderwerp: Op korte termijn elkaar ontmoeten
Datum: 25 september 2019 om 12:13:15 CEST
Aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goedemorgen mevrouw Tielen en mijnheer Worsdorfer,

Gisteren zat ik in de trein. Tegenover mij dat een zeer net geklede jongeman. Hij bleek onderweg naar zijn gemeenteraadsvergadering te Dordrecht, voor de VVD.

We hadden een erg interessant gesprek, met zeker een vervolg.

Deze jongeman overviel mij met een bericht waarvan ik nog niet goed weet hoe ik dat moet plaatsen.

Blijkbaar heeft mijnheer Worsdorfer mevrouw Tielen opgevolgd en heeft mevrouw Tielen nu onderwijs gekregen. 

Op zich is dat natuurlijk jammer, daar ik recentelijk naar de Tweede Kamer ben gereisd om mijn noodkreet te uiten en ik oprechte betrokkenheid bij mevrouw Tielen bespeurde. Na eerst dit met de heer Sven Koopmans meegemaakt te hebben, raakt dit mij best wel. Afgezien van de nodige reiskosten, ‘kost’ het ook tijd. En tijd is nu net onze grootste vijand.

Van de andere kant, mevrouw Tielen, wetende wat u nu via mij weet, hoop ik dat u het onderwijs maant zich aan de wet te houden en zich derhalve niet partijdig op te stellen, waardoor ouders uitgebannen worden op basis van verhalen en vermoedens. Waardoor kinderen onnodig belast worden en gedwongen worden keuzes te maken en deze te uiten. Belast kinderen niet met volwassen zaken, waar zij wettelijk geen stem in hebben (code schoolvolgsysteem zoals Magister). Hoe kan het zijn dat scholen nog niet verplicht een scheidingsprotocol hebben, of deze niet respecteren?

Ook het DUO verhaal is een grote doorn in onze ogen en een kamervraag waard. Hoe kan het zijn dat kinderen die geen contact hebben met de uitwonende ouder een hogere studie toelage krijgen, dan kinderen die wel in contact zijn met de uitwonende ouder? Beseft de overheid dat deze zo een wig drijft tussen ouders en kinderen? Dat het dus loont voor kinderen om het contact met de uitwonende ouder uit de weg te gaan? Terwijl deze ouder wel verplicht is om een levensonderhoudsbijdrage over te maken, in de luchtledige, daar het kind niet verplicht is de betalende ouder te informeren of het kind überhaupt wel studeert, iets maakt van zijn/haar leven? 

Los van bovenstaande vragen verzoek ik om een persoonlijke afspraak met de heer Worsdorfer op zeer korte termijn. Wellicht via een ‘warme’ overdracht?

Vriendelijke groet,

Annemarie van Mackelenbergh
Voorzitter