nlenfrde

Beste ouders,

Help elkaar en help ons om een overzicht te maken. Kijk op de beschikkingen; daarop staat dat deze ‘in openbaarheid is uitgesproken’. Mooi, want ook al wanen de rechters zich almachtig achter gesloten deuren, het wordt tijd dat ze verantwoording nemen voor hun uitspraken.

Zeker met de kennis van nu, en het symposium van 25 februari 2019 achter de rug, kan het niet zo zijn dat rechters het over de schutting blijven gooien door uitspraken te doen, waardoor wij eindeloos moeten blijven procederen en elke keer weer een andere rechter treffen die nog niet eens de moeite doet het hele verhaal te bestuderen!

Of dat rechters zonder enige compassie of empathie strepen door levens halen, gewoon omdat het kan. Niemand kan een rechter tot verantwoording roepen, omdat er geen constitutioneel hof is in Nederland en een rechter voor het leven is benoemd. Een zaak achter gesloten deuren is wel erg makkelijk! Zeker als er ook nog niet eens onder ede wordt gehoord; het startschot voor leugens en bedrog.

Of, nog erger, dat een rechter blindelings vertrouwt op rapportages van bijvoorbeeld de Raad voor Kinderbescherming of jeugdzorg professionals, waarbij men zich totaal niet houdt aan waarheidsvinding maar blijkbaar kwistig omgaat met meningen en opinies.

Een rechter die zich verlaat op handelingsverlegen of handelingsonbekwame zogenaamde experts…, die op basis van eigen verzonnen ideeën ouders afschrijven.

De koninklijke weg, de rust, of erger het idee dat ouders maar moeten leren communiceren waardoor wij elke keer weer richting trajecten en/of mediation worden gestuurd, terwijl tijd onze grootste vijand is en contra productief. Schadelijk voor de sociale, emotionele en identiteitsontwikkeling van jouw kind.

Die klemcriteria, waarbij ouders afhankelijk zijn van die ene rechter of een regio, daar is niet 1 richtlijn voor, terwijl die er wel zou moeten zijn; een kwestie van willen en doen, maar de rechtspraak draalt, roept iets over een lange adem, terwijl ze al jaren weten dat hetgeen dat zij beslissen desastreus is voor de maatschappij

Dan hebben we het nog niet over wat dit eindeloos procederen met ons doet! Letterlijk en figuurlijk worden wij kapot gemaakt. Kunnen wij niet die ouder voor ons kind zijn, die wij graag willen zijn, door stress, door machteloosheid en radeloosheid.

Nu schijnt er een opleidingscentrum te zijn voor rechters. Dat is dus fijn voor de komende rechters. Maar zo lang niet alle rechters van alle nieuwe ontwikkelingen en kennis op de hoogte worden gesteld, zullen wij beter voorbereid moeten zijn.

Te meer daar de rechtspraak blij is met een WODC rapport gebaseerd op opinies en meningen en erger, blijft wapperen met hun visiedocument uit 2016, waardoor wij op 1 hoop worden gegooid en er nog steeds geen aandacht is voor ouders die te maken hebben met een pathogene ouder, waardoor de scheiding problematisch verloopt.

Dan is het fijn om te weten met wie jij dus te maken hebt, of gaat krijgen.

Vandaar deze oproep:

Wij maken een excel sheet met daarop het volgende:

  • Zaaknummer
  • Datum
  • Naam rechter
  • Naam advocaat vader(als die er is, sommigen doen het zelf)
  • Naam advocaat moeder (als ze die hebben, want sommigen doen het zelf)
  • Conclusie/uitspraak
  • Note: mening, toelichting/ extra

Bijvoorbeeld:

Zaaknummer C/02257422 FA RK 12 5857

23 juni 2015.

Advocaat moeder: Mr Anneloes van Tuijn (SVB advocaten)

Vader kwam alleen.

Rechter B Prenger zet strepen door het levens. Het raadsrapport dat terzijde is gelegd door Mr Calkoen en eigenlijk maar een half jaar geldig is, is nu in 1 keer rechtsgeldig.

Het door moeder openlijk gefrustreerde en zelfs eigenhandig afgebroken traject ouderschap blijft! Waarbij zoon is bevraagd in bijzijn van moeder en onderdruk van moeder dan maar afzag van dat ene kaartje dat vader eventueel zou mogen versturen. Plus het feit dat moeder blijft hameren op de reële angsten die een 15 jarige jongen ten aanzien van zijn vader zou hebben (angsten die dus nooit onderzocht zijn) krijgt mijn man 23 juni 2015 een contactverbod!

Gezag bleef behouden

Saillant detail: de zaak ging niet over de situatie met zoon, maar over de partner (ik) die op de gang zat. Vader moest partner tot de orde roepen en vermanen niet langer actie te voeren tegen ouderverstoting.


Opdat wij alle rechters en uitspraken op een rijtje hebben! Dus beste ouders, niet meer dan dat, geen ellenlange verhalen en toelichting, niet de hele beschikking, alleen bovenstaande zaken.

Mocht je nou een strafrechter treffen, die mag er gewoon bij, mits het gerelateerd is aan jouw ouderverstotingsverhaal.

Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.