5 januari 2021 heeft ons gehele mailbestand onderstaande mail ontvangen.

Beste lezers,
 
In nu ruim vijf jaar is Herken Ouderverstoting is uitgegroeid tot het meest toonaangevende, grootste, enige, niet commerciële, subsidie vrije en dus onafhankelijke ouderplatform, dat ouderverstoting, ten gevolge van een vechtscheiding/complexe scheiding, adresseert.
 
Niemand in de keten die er enigszins toedoet kan nog blijven wegkijken en iedere politicus, wethouder, wetenschapper, directeur, beleidsambtenaar, rechter, die voor de camera of tijdens radio interviews ontwijkend antwoord, liegt, zo simpel is het.
 
Als neven/bijschade hebben wij een leed kunnen ontrafelen dat zijn weerga niet kent, waarbij de toeslagen-affaire in het niet valt. In 'ons dossier' gaat de gehele keten schaamteloos, wreed en opzichtig te werk. Er is geen rem. Het gaat ook om veel meer belangen, meer geld, meer banen, meer stemmers op bepaalde partijen die zo (in)direct  hun politieke agenda aan de burger opleggen.
Waardoor geïnstitutionaliseerde discriminatie leidt tot het systematisch ont-ouderen van kinderen, waarbij juist diegenen die pretenderen de belangen van kinderen te beschermen, een wig drijven tussen ouders en kinderen, het verantwoord opvoeden onmogelijk makend.
Cijfers spreken voor zich. Gelukkig is er ook steeds meer erkenning, onderkenning, en wat dat betreft draag ik het stokje over aan die paar integere personen met een geweten, met meer invloed en bereik.
 
En voordat ouders zich weer laten lenen voor het zoveelste overleg, werkgroepje, focus-clubje, adviseer ik deze mensen zich te realiseren dat “het is zoals het is!” Met andere woorden; ga het wiel niet weer uitvinden!

Nu kunnen wij wel weer wachten op het zoveelste rapportje, of klachten afhandeling door slagers die hun eigen vlees keuren; het is in principe totaal niet relevant.
 

Het kan niet zo zijn dat handreikingen, richtlijnen, (WODC) rapporten, adviezen van door zichzelf uitgeroepen experts, meer gewicht hebben dan de (grond)wet, de internationale verdragen, het ERVK en de IRVK, of zelfs de afgelegde eed door rechters.

 
Het maatschappelijk onrecht heeft mij jaren gemotiveerd om onbezoldigd iedereen bewust te maken en met behulp van een prachtig netwerk met passende oplossingen te komen.
 
Vandaar onze laatste handreiking; position paper 6; Een landelijk protocol scheiding voor ouders met kinderen onder de 18 jaar of LVP.

Elke ouder die willens en wetens alsnog mee gaat in de waanzin en derden de macht geeft om zich gelijkwaardige toegang tot het eigen kind te laten ontzeggen, zonder gedegen anamnese en diagnose, maakt zich anno 2021 net zo goed schuldig aan kindermishandeling.

 
In plaats van dat deze ouder zich slachtoffer voelt, wordt het hoog tijd dat elke ouder beseft dat hij/zij eindverantwoordelijk is, dat wijzen, strijden tegen een ex en/of instanties, niet in het belang is voor het welzijn van het kind.
 
Een verantwoorde ouder zou maar één missie moeten hebben: verantwoord scheiden met behoud van kinderen, ZELF en dat kan! Gebruik makend van alles wat wij voor deze ouders klaar hebben staan op onze website.
 
Met andere woorden: 

Beste ouders, het komt op jouzelf aan! Het is nooit te laat om andere, verantwoorde keuzes te maken.

 
In principe heb jij, verantwoorde ouder, geen excuus, geen ‘ja maars’ en zijn discussies, met de nodige dramas en persoonlijke aanvallen, voor mij aanleiding om af te ronden. Het wordt hoog tijd dat ik aan mijzelf ga denken.
 
Uiteraard, mocht die parlementaire enquete er ooit komen, dan sta ik graag vooraan! Mochten er integere journalisten zijn, die precies willen weten wat door wie beslist is, waardoor wij nu met deze maatschappelijke ramp zitten, die mij willen bevragen, graag.

 
Mijn hoop is gericht op de komende kamerverkiezingen, waarbij afgerekend zal moeten worden met de bestuurlijke elite, die met hun zogenaamde reset , ouders en kinderen knechten en knevelen, mishandelen.

 
Verder laat ik het los en doe ik een dringend beroep aan eenieder die pretendeert het beste met ouders en kinderen voor te hebben; ga eens handelen met een geweten, empathie en compassie. Of houd je erbuiten! Want de schade die door bewust handelingsonbekwame professionals nu wordt aangericht is ongekend.
 
Maar goed, het is aan de ouders zelf om dit te stoppen door 50% parallel ouderschap op te eisen, met ons wel doordachte ouderschapsplan en uiteraard de rechter moet verzoeken de beschikking van waarde te laten zijn: boete beding, om te zetten in lijfsdwang en inzet politie om te handhaven.
 
Hartelijke groet,

Annemarie van Mackelenbergh
Voorzitter 
Stichting Écht Scheiden Zonder Schade
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: +31 6 37169408 
W: www.verantwoordouderschap.nl