In aansluiting op mijn reactie op het plan van Minister Sander Dekker, Rechtsbescherming, is het zeer zeker interessant om dit artikel te lezen!

Elke burger zou eens in moeten loggen bij Follow The Money en het dossier omtrent jeugdzorg te lezen. Wat zij tot nu aangetoond hebben, is ontluisterend.

Zoals gezegd liep Hugo de Jonge hand in hand met onze Minister van Rechtsbescherming met de afspraak huiselijk geweld aan te pakken...

Hoe dat nu uitpakt en hoe opzichtig als nog de keten te werk gaat om hun positie nog beter te beschermen, zonder dat de Tweede kamer op de rem trapt, is helaas goed uit te leggen; bijt niet in de hand die je voedt.

Dit gaat ten koste van talloze gezinnen, kinderen worden zorg-junkies, de stem van het kind stevig misbruikt .

Wanneer is het genoeg en gaat het geweten opspelen? Stop die voorgenomen jeugdwet, eerst orde op zaken. Niet nog meer macht naar instanties, die opzichtig de bijdragen van ouders, tijdens hun focusgroepen bijeenkomsten, hebben misbruikt om hun organisatie nog beter in de richten, opdat ze geen last meer hebben van die ouders/kinderen.

Wat er nu gebeurt is onmenselijk en wreed! Hugo de Jonge kan geen afstand doen van de ellende die hijzelf in huis heeft gehaald. Hij had de kans om het voorbeeld van de Uk te volgen en geheel GIRFEC te verbieden

Maar nee, de kansencirkels zijn behouden, gemeenten moeten zelf maar beslissen of ze er iets mee doen.... 

Ondertussen is jeugdzorg onbetaalbaar geworden! Ouders worden gechanteerd met hun kinderen. De maatschappij, belasting betaler, net zo goed, want voor het kind het beste ,niet waar?

Kijk naar de effectiviteit van de interventies, het kostenplaatje, naar het nut. Maar de belangen tussen politiek, wethouders, een onmachtige gemeenteraad, directeuren van de instanties, jaarclubgenootjes , zijn zo groot dat er nog steeds geen rem is op de waanzin die menig ouder en kind overkomt.

Dit is dus Hugo De Jonge, die ondanks onze waarschuwingen richting het CDA, deze weg mag bewandelen. Tekenen bij het kruisje....